Question Bank

In: Science

Submitted By AdithyaRao
Words 503
Pages 3
Question Bank (8th)

1. India's first international biosphere reserve is called what? Nilgiri biosphere reserve

2. Which general won the Battle of Imphal in 1944? General Slim

3. The party was formed by former state water resources minister T.M Jacob. Name the party. Kerala Congress (Jacob)

4. Mansar Lake is at a distance of 60 km from which Indian city? Jammu

5. The idol of which Goddess has replaced the king in the famous Mysore Dasara procession (402nd edition took place in 2012)? Chamundeshwari

6. Two clues: 1: Sets Sail for India on December 16, 1896 on the Prince Regent Lutipold; 2: Had a close association with Ajit Singh-Raja of Khetri? Ans: Swami Vivekananda

7. Where in Andaman and Nicobar is India's only live volcano? Barren Island

8. Chalukyas had their capital at Vatapi now called Badami. Which district will it be in Karnataka? Ans: Bijapur

9. Who wrote the Panchatantra? Ans: Vishnusharma

10. The three wings of village panchayat are: Gram Sabha, Gram Panchayat and what? Ans: Nyaya Panchayat

11. In which city Gautama Buddha died at the age of 80? Ans: Kushinagar

12. The first municipal corporation was set up in 1688, in which Indian city? Ans: Madras

13. What is the literal meaning of 'Nataraj' in Sanskrit? Ans: Lord of Dance

14. Which is the oldest mountain range in India ? Ans: Aravallis.

15. INS Arihant is India's first what? Ans: Nuclear Submarine

16. Which monument in Delhi was designed by Fariburz Sahba ? Ans: Lotus temple

17. An explorer found a silver coin marked 7 BC. He was told it was a forgery. Why? The label BC only could have come into usage after 0 BC.

18. What day follows the day before yesterday if two days from now will be Sunday? Thursday

19. Bonnie’s father has five daughters but has no sons. Four of thedaughters are named…...

Similar Documents

Bank

...medium for buying the comfort and with this thought Dhaka Bank LTD. (DBL) is offering passive offer towards the customers compare to the other commercial bank, so that DBL can contribute over the desirability of the customer .and it has become possible through offering lower inertest rate over the asset produce and higher interest rate over the liability product. Credit card is an electronic based plastic card bearing an account number assigned to a cardholder with a credit limit that can be used to purchase goods and pay for services with a credit facility and without cash/currency note transactions. Dhaka Bank Ltd (DBL) offers the Dhaka Bank – VISA co-branded credit card and is considering the potentiality to grow in its existing credit card Business. The report has been prepared by focusing over the analyzing the performance of the Retail Banking Division. 2. BROAD OBJECTIVE The broad objective of the study is to raise the real picture of retail banking division, moreover draw a comparative picture of Dhaka Bank credit card and identify the trend of the credit card customers to find the loop hole of the existing service provided by the DBL. 3. SPECIFIC OBJECTIVES The specific focuses of the study are • To ascertain the growth trend of Dhaka Bank Retail Banking in light of the present practiced interest rate. • To critically analyze the performance of Asset Product and Liability product of Dhaka Bank Limited at the last 6 month. • Comparison of......

Words: 14210 - Pages: 57

First Internet Reliable Bank Discussion Questions

...1. Even though the complete survey is not included in the case, summarize how the closed-ended and open-ended questions provided valuable customer insight for FIR. The closed ended responses, when matched with customer demographics, confirmed that FIR customers were generally typical of internet banking customers. Most had high speed internet connections, were men, and were in medium to high socioeconomic categories and many were in technical occupations. In general the open ended questions support three main points, The potential users still have a need for traditional banking services. One of them being mail deposits, another is access to a local ATM. Security is a concern even among sophisticated users. (Respondents 3 and 137) The big concern is the lack of security with the customers receiving phishing-type emails from hackers which can lead to identity theft. There is also a concern to small businesses that they do not have a big enough protection policy when it comes to identity theft/hackers. The existing user base is happy with the convenience and the quality of service. Based on the surveys, the respondents believe FIR is simple and easy to use when viewing and paying bills. 2. What customer segments are targeted by FIR? On what issues should FIR focus in order to build relationships with its varied customer segments? The customer segments that are targeted by FIR are customers who are innovation-minded, busy and technologically......

Words: 436 - Pages: 2

Bank

...LESSON 14: CASH BOOK, PASS BOOK, BANK RECONCILIATION STATEMENT Dr. Jyotsna Sethi, Rekha Rani STRUCTURE 14.1 Introduction 14.2 Objectives 14.3 Cash Book 14.4 Types of Cash Book 14.4.1 Simple Cash Book 14.4.2 Two Column Cash Book 14.4.3 Three Column Cash Book 14.5 Petty Cash Book. 14.5.1. Imprest System of Petty Cash Book. 14.5.2 Advantages of Petty Cash Book 14.6 Pass Book 14.7. Bank Reconciliation Statement 14.7.1 Meaning 14.7.2. Causes for difference between Cash Book Balance and Pass Book Balance. 14.7.3. Need and importance of Bank Reconciliation Statement 14.7.4 Procedure for preparation of Bank Reconciliation Statement. 14.8. 14.9. Summary Glossary 14.10. Self Assessment Questions 14.11. Answer to check your progress 14.12. Further Readings 14.1. INTRODUCTION Every entrepreneur should have knowledge of cash book and pass book as from these books, he may check how much balance is available to him for meeting his expenses and liabilities and what are the details of receipts and payments of a particular period. With the details of payments it can be checked that whether the payments are of reasonable amount or not. If the expanses are unreasonably high he may take steps to control them. An 211 entrepreneur who regularly checks his cash and bank balances would never face problems like dishonor of cheques or cash crisis etc. Entrepreneur, who doesn’t distinguish between his revenue and profits, may spend all his receipts for his personal purposes......

Words: 3838 - Pages: 16

Ba Question Bank

...Questions noted during the last Interviews (These have been asked earlier regularly): - Did you work in Large/Big team any time in your career? What was the main challenge you found working in those Large Teams as compared to small Teams? - What Analytical Tools (Process Modeling Tools) have you used till now? In what context (when/how/situation) did you use them? - What are techniques/methods you have used or you know, to gather the Requirements. One-on-one interviews Joint application development (JAD) Questionnaires Workshops Prototyping Use cases Following people around Brainstorming Reverse Engineering Document Analysis ================================================================================= - Did you prepare Use cases yourself? How did you prepare (What were the activities prior to preparing it). What was the content (sections)? - For what Process did you create the Use Case? - What are the Process Models or Flow Diagrams or any other UML Diagrams you have created in your prior Projects? What were the Processes for which they were created? =================================================================================== - What did you find as the main challenge working as Business Analyst? How did u overcome it? Dev and test team conflicts - Do you have experience working in UK or any other Country? If yes, what was the main challenge working abroad (client side) as compared to India? If no then What are the......

Words: 2395 - Pages: 10

Question Bank

...is no longer enough. The senior vice president at the Toyota USA division, Douglas West, states that his division is committed to both creating and executing a new information system to drive the fastest, most efficient order-to-delivery system in the North American market. Toyota management has come to realize Kaizen alone can no longer predict business success. The sweeping changes taking place in the business environment can no longer rely on the kaizen philosophy of small, sustained improvements. In fact, one expert in the industry believes that “pursuing incremental improvements while rivals reinvent the industry is like fiddling while Rome burns.” Competitive vitality can no longer be defined by continuous improvement alone. Question: 1. In what ways is Toyota’s new-product development system designed to serve customers? 2. In what ways is Toyota’s manufacturing system designed to serve customers? 3. How does Toyota personalize its cars and trucks to meet individual consumer needs? CASE: II Exposure, Attention, and Comprehension on the Internet The Internet universe literally grows more cluttered by the minute. According to Network Solutions, Inc., which registers the vast majority of Web addresses around the world, about 10,000 new addresses are registered each day. That means by the time you finish reading this case, about 60 new domain names will have been gobbled up. With all the clutter on the Web, how......

Words: 5199 - Pages: 21

Bank

...standard chartered bank internet base and upcoming 3-year movements 1. Introduction Standard Chartered Bank Limited (SCBL) online banking can manages your account anytime wherever you are. It provides different banking services in terms of financial transactions, cost-effective, user friendly and green transactions. This report presents the detailed analysis of online banking as well as future strategic actions. It describes how online banking provides business and personal banking services worldwide. Now let‘s me to introduce the history first. 2. Background In line with standard chartered website, was established in 1969(SCBL2012A). SCBL comes from two original banks.it is The Chartered Bank of India ,Australia and china & The Standard Bank of British south Africa. The history of standard chartered in Hong Kong dates back to 1859. It is one of the SAR’s three note-issuing banks. In 2000; SCB purchased Grindlays Bank from ANZ bank & start to focus Asia market. SCB thought to purchase another small bank to be a large bank in the world. SCB offers a wide range of banking and financial products and services including personal banking, private banking, small and medium enterprises banking and wholesale banking activities to satisfy different target customer. SCBL operates as a licensed bank in Hong Kong on1 July 2004. It is over 150years in Hong Kong. SCBL want to be the best international bank in its market......

Words: 2001 - Pages: 9

Bank

...local private commercial banks. Electronic banking is one of the most demanded and latest technologies in banking sector. This paper tried to unearth the present status of electronic banking in banking sector in Bangladesh. Keywords: Electronic Banking, Bank, Bangladesh Introduction: In Bangladesh, multinational banks are operating for long besides our nationalized, private and specialized banks. However, much of the resulting research has concentrated on providing evidence of the association between consumers’ usage patterns of ATMs and their demographic profiles (Hood, 1979; Murphy, 1983) and, more recently, consumer psychographic profiles (Stevens et al., 1986). Besides, the banking services of nationalized, private, and multinationals are different by quality of their services. Multinational banks are offering better services than others. They offer better customer services, personal financial services, corporate facilities, trade services with the help of efficient operational department, credit department, information technology department and the most important department is the marketing department. Presently they are thinking to offer door-to-door services, 24 hours banking services with electronic banking, pay and cash management through internet services. Moreover, waiting to introduce intensive e banking of the multinational banks in Bangladesh. Customer always demands better services, security, and round the clock banking. Multinational banks are......

Words: 3626 - Pages: 15

Question Bank, Managerial Accounting

...Managerial Economics Unit1 - 2 Mark Quiz Questions 1.Decision-making implies a. Giving judgement on a particular isuue b. Taking a final decision on a particular issue c. Selecting the best out of several alternative course of actions d. Selecting alternative solutions. 2.Forward Planning implies a. A plan to execute current programs b. A Plan prepared in advace for future c. A plan prepared in the background of certainties d. A Plan prepared for past and present 3.Managerial Economics deals with a. Provide alternative solutions to the problems b. Providing solutions to various business and management problems c. Providing tools and techniques to find answers for business and management problems d. Analyzing various business and managerial problems of a firm. 4.Managerial Economics helps a. To optimise abundant resources to maximise profits b. To find answers only for present problems in the background of past events c. To analyse present problems in the background of past d. To find solutions for present and future problems on the basis of past and present environment Unit2 - 2 Mark Quiz Questions 1.A product can be considered as inferior in economics if increase in disposable income of the consumer causes a. Increase in demand b. No change in demand c. Less than proportionate change in demand. d. Decrease in demand 2.Demand Schedule of a firm shows quantities of a commodity a. Purchased at varying prices at different periods of time. b. That can be purchased at......

Words: 4053 - Pages: 17

Math. Questions for Bank and Other Competitive Exam

...Math. Questions for Bank and Other Competitive Exam 1) What is 30% of 450? (1) 150 (2) 135 (3) 180 (4) 1350 3) Ten men can finish construction of a wall in eight days. How much men are needed to finish the work in half-a-day? (1) 80 (2) 100 (3) 120 (4) 160 4) Find the next number in the series. 1, 2, 9, 28, 65, _________. (1) 126 (2) 182 (3) 196 (4) 245 5) A shop gives 10% discount on the purchase of an item. If paid for in cash immediately, a further discount of 12% is given. If the original price of the item is Rs. 250, what is the price of the article if a cash purchase is made? (1) Tk. 200 (2) Tk. 195 (3) Tk. 198 (4) Tk. 190 6) It was Wednesday on July 15, 1964. What was the day on July 15, 1965? (1) Thursday (2) Tuesday (3) Friday (4) None of these 7) The average of x1 x2 x3 and x4 is 16. Half the sum of x2 x3 x4 is 23. What is the value of x1? (1) 18 (2) 19 (3) 20 (4) 17 8) If March 1 of a leap year fell three days after Friday, what day of the week will dawn on November 22? (1) Saturday (2) Sunday (3) Thursday (4) None of these 9) How is 1/2 % expressed as a decimal fraction? (1) 0.5 (2) 0.05 (3) 0.005 (4) 0.0005 10) Find the next number in the series : 235, 346, 457…… (1) 578 (2) 568 (3) 468 (4) 558 11) A sofaset carrying a sale-price ticket of Rs. 5,000 is sold at a discount of 4%, thereby the trader earns a profit of 20%. The trader’s cost price of the sofaset is: (1) Tk. 4,200 (2) Tk. 4,000 (3)...

Words: 1443 - Pages: 6

Banks

...This paper examines the service quality dimensions of Indian private banks dealing with retail banking. Overall service quality level acts as an antecedent for customer satisfaction. The factors extracted give perceived service quality dimensions which correlate with overall attitudinal loyalty. Overall service quality further tested for any significant relationship with attitudinal loyalty, which is considered to be an important component of retaining valued customers. The data has been collected from 100 valued customers of two private retail banks of Tiruchirapalli. A questionnaireelicited information on socio-demographic variables along with SERVQUAL dimensions of service quality added with three extra contemporary validated variables and attitudinal loyalty variables. The results suggest that responsiveness and reliability of service quality dimensions determine customer satisfaction more than the assurance, empathy and tangible aspects (SERVQUAL score analyzed using Factor Analysis and Multiple Regressions). Overall perceived service quality fosters customer’s attitudinal loyalty through latent customer satisfaction (Tested using Chi-Square Statistics and Correlation Analysis). Increase in service quality of the banks can satisfy and develop attitudinal loyalty which ultimately retains valued customers. Introduction Financial liberalization has led to intense competitive pressures and private banks dealing in retail banking are consequently directing their......

Words: 6745 - Pages: 27

Bank

...for knowing about the performance of a bank.. Nowadays Banking companies are in a competitive market. They are choosing the differentiation strategy to be a market leader because cost leadership is not a good tool for competition due to oligopolistic market. By analyzing bank information system, this paper investigates the service quality perceptions of bank account holders. This paper also examine the relationship between relative importance allocated by respondents to each of the five SERVQUAL dimensions as measured by the points allocated to that dimensions the ratings provided for the individual items of the dimension.  In the SERVQUAL questionnaire there are 22 questions from five different dimensions. These are Tangibles, Reliability, Responsiveness, Assurance and Empathy. These questions measure the gap between employees’ expectations and perceptions .After conducting the survey I have found some values. I have made an analysis with these values. I have calculated the weighted average scores of these values from the perspective of these branches. Then it has been seen that the gap between the employees’ expectations and perceptions about the services is lower for the customers. In my report I got reliability, responsibility and assurance is very much valuable to customers compare to others. Company Profile COMPANY BACKGROUND   Dutch-Bangla Bank Limited (the Bank) is a scheduled commercial bank. The Bank was established under the Bank Companies Act 1991 and incorporated......

Words: 48046 - Pages: 193

Bank

...integral part of BBA degree requirement, I was sent to IFIC bank, Lalmatia Brunch to take real life exposure of the activities of financial institution from 01, June 2014. 1.2 Background of the Study: Modern banks play an important part in promoting economic development of a country. Banks provide necessary funds for executing various programs underway in the process of economic development. Economy of Bangladesh is in the group of world’s most underdeveloped economies. One of the reasons may be its underdeveloped banking system. Government as well as different international organizations have also identified that underdeveloped banking system causes some obstacles to the process of economic development. So they have highly recommended for reforming financial sector. Since 1990, Bangladesh Government has taken a lot of financial sector reform measurements for making financial sector as well as banking sector more transparent, and formulation and implementations of these reform activities has also been participated by different international organization like World Bank, IMF etc. I was placed in IFIC Bank Limited, for 12 weeks long Internship Program to acquire practical knowledge. This is an orientation to the entire banking procedures of IFIC Bank Limited and finally a study on a particular area. 1.3: Objective of the Study: The primary objective of this report is to comply with the requirement of the IFIC Bank Ltd. However, the objective behind this study is......

Words: 5565 - Pages: 23

Biochemistry Test Bank Questions

...Contents Chapter 1 Chapter 2 Chapter 3 Chapter 4 Chapter 5 Chapter 6 Chapter 7 Chapter 8 Chapter 9 Chapter 10 Chapter 11 Chapter 12 Chapter 13 Chapter 14 Chapter 15 Chapter 16 Chapter 17 Chapter 18 Chapter 19 Chapter 20 Chapter 21 Chapter 22 Chapter 23 Introduction to Biochemistry Water Amino Acids and the Primary Structures of Proteins Proteins: Three-Dimensional Structure and Function Properties of Enzymes Mechanisms of Enzymes Coenzymes and Vitamins Carbohydrates Lipids and Membranes Introduction to Metabolism Glycolysis Gluconeogenesis, The Pentose Phosphate Pathway, and Glycogen Metabolism The Citric Acid Cycle Electron Transport and Oxidative Phosphorylation Photosynthesis Lipid Metabolism Amino Acid Metabolism Nucleotide Metabolism Nucleic Acids DNA Replication, Repair, and Recombination Transcription and RNA Processing Protein Synthesis Recombinant DNA Technology 1 10 27 46 65 85 104 119 137 153 169 185 199 213 227 241 256 269 284 300 315 330 348 Chapter 1 Introduction to Biochemistry 1) Which elements account for more than 97% of the weight of most organisms? A) C, H, N, Mg, O, S B) C, H, N, O, P, S C) C, H, N D) Fe, C, H, O, P E) Ca2+ , K+ , Na+ , Mg 2+ , ClAnswer: B Page Ref: Section 2 2) Proteins in biological membranes may be A) porous. B) attached to the membrane surface. C) span the membrane. D) All of the above E) B and C only Answer: D Page Ref: Section 3 3) Which......

Words: 70772 - Pages: 284

Question Bank 3380

...______. a. lines and text b. headers and body c. rows and columns d. none of the above 15. Use the ________ tag pair to configure a table head row group. a. .. b. .. c. .. d. .. `16. Use the ________ tag pair to configure a table footer row group. a. .. b. .. c. .. d. .. 17. Use the headers attribute on the ___ tag to correspond to the id attribute on a ___ tag. a. , b. , c. , d. , 18. Is the following XHTML code valid? a. Yes. b. No, the same value cannot be provided for both cellspacing and cellpadding. c. No, table width cannot be set to a percentage value. d. No, there is no border attribute. 19. Choose the best answer below to the following question: Is the following CSS code valid? table { border: 2px #000000 solid; border-collapse: collapse; } a. Yes. b. No, there is no border-collapse property. c. No, there is no border property. d. No, collapse is not a valid value for the border-collapse property. Answers. 1. c 2. b 3. b 4. c 5. b 6. a 7. b 8. d 9. b 10. b 11. c 12. b 13. a 14. c 15. a 16. d 17. b 18. a 19. a...

Words: 557 - Pages: 3

Bank

...Islamic Banking: Answers to Some Frequently Asked Questions 9 ISLAMIC DEVELOPMENT BANK ISLAMIC RESEARCH AND TRAINING INSTITUTE ISLAMIC BANKING: ANSWERS TO SOME FREQUENTLY ASKED QUESTIONS Mabid Ali Al-Jarhi and Munawar Iqbal Occasional Paper No.4 1422H 2001 Mabid Al-Jarhi and Munawar Iqbal 10 Islamic Banking: Answers to Some Frequently Asked Questions 11Mabid Al-Jarhi and Munawar Iqbal 12 Islamic Banking: Answers to Some Frequently Asked Questions 13 FOREWORD In the last quarter of a century, there has been a great interest in the Islamic banking system both at private and public levels. There is an earnest and widespread desire to understand the system. Academicians, bankers and general public, all, have some genuine questions and concerns. Policy makers in the monetary and financial sectors of the IDB member countries have also often asked the Islamic Research and Training Institute (IRTI) some basic questions of theoretical and practical importance about the elimination of interest from the national economies of Muslim countries and the transformation of the prevailing conventional system to an Islamic one. Some of these questions reflect a desire to understand the basic concepts of Islamic finance while others relate to the creation of an enabling environment through macroeconomic reform and structural adjustments that are needed to establish the Islamic financial system and the complications that arise when an effort is made to bring about the transformation...

Words: 20928 - Pages: 84